Öt szép és különleges karácsonyi ajándékötlet, magyar designerektől

Szép adventünk napjai az elmélyülés és ünnepi áhítat mellett sajnos egyre inkább a karácsony előtti ajándékvadászatról és a permanens stresszről is szólnak.

Kit felejtettem le a listáról? Mit tegyek, hogy nehogy kétszer is megkapja az ajándékozottam ugyanazt? Mi lesz, ha nem tetszik a ruha, amit ajándékba választottam? Mit adjak anyósomnak, hogy egyszer végre ő is elégedett legyen? 

Íme öt garantált siker a karácsonyfa alá, éspedig egytől egyig magyar designerektől! 

 

Alpa Gloves

Általában először a retro reklám jut eszünkbe a híres Pécsi Kesztyűkről, pedig ez a régió már a török uralomtól kezdve híres a legjobb minőségű kesztyűbőr alapanyagokról és a kézműves mesterek kiemelkedő szaktudásáról.

img_3087.JPGAz 1800-as években Pécsett alapították a világ legnagyobb kesztyűgyárát, ahol azóta a szakértelem és a tapasztalat generációról generációra szállt. Itt, a régi gyár területén készülnek az Alpa Gloves kesztyűi a mai napig, változatlan kiváló minőségben, vajpuha bőrből, 100%-ig magyar családi vállalkozásban.

A fiatal házaspár által vezetett vállalkozás klasszikus munkamegosztásban működik: míg a férj a szabászattól a gyártásig végigkíséri minden egyes pár kesztyű elkészítését, addig felesége a back office feladatokat látja el (elképzelhető, hogy ez mennyi feladatot jelent, mivel a márka termékei Új-Zélandtól New Yorkig, Szaud-Arábiától Brazíliáig igen sikeresek).

kep1_1.jpg

 „Ragaszkodunk a szaktudáshoz és támaszkodunk a jelenben is azokra az évszázadok során kialakult módszerekre, amikkel a tökéletességet próbáljuk elérni.”-hangzik a márka mottója, és csak egyetérteni tudunk, ha megpillantjuk a szépséges kézrevalókat, amelyek a szivárvány minden színében, csúcsminőségben, ráadásul óriási választékban megtalálhatók.

kep2_1.jpg

Ha valakit karácsonyra lepnénk meg egy-egy kesztyű gyönyörűséggel, de például a méretben, vagy a vágyott színben nem vagyunk biztosak, akkor többféle „kesztyűutalvánnyal” mehetünk biztosra, hogy az ajándékbontásnál teljes legyen majd az öröm.

 

Granvisus eyewear

A szintén pécsi, ráadásul szintén a Vince utcában található Granvisus különleges és csodás szemüvegei, napszemüvegei egyedi történetet hordoznak. A márka célja, hogy a kifogástalan minőség mellett kifejezhesse viselőjének történetét is.

img_3096.JPG

A brand tulajdonosai bemutatkozásuk szerint egy személyben tervezők, designerek és kétkezi munkások. 

img_3095.JPG

„Az életünket arra tettük fel, hogy a megrendelőink a legapróbb részletekben is viszontlássák elképzeléseiket, azt a különleges esszenciát, ami kiemeli őket a tömegből. Minden Granvisus szemüveget az elejétől a végéig hagyományos gyártási módszerekkel, Magyarországon készítünk, tisztelettel adózva az aprólékos kézművesség eme szenvedélyes szegmensének”-hangzik a márka filozófiája, amelyet a végeredményben, azaz minden egyes elkészült szemüvegben, napszemüvegben is láthatunk: kisszériás gyártás, időtálló, nosztalgikus, mégis trendi kínálat garantálja, hogy a kedvenc Granvisus darabunk sosem jön szembe velünk az utcán.

 

kep3_1.jpg

 

HocuSpoon

Ha abszolút egyedi, vicces és hasznos ajándéktárgyat keresünk a karácsonyfa alá, amely 5-99 éves korig telitalálat lehet mindenki számára, íme!

1c8fcb2b437cdfbe5a5f9439671e3cdb.jpg

A formatervezett mini fűszerkanál és 48 db mini szórósablon kombinációja apró piktogramokkal díszíti a reggeli kávét, esetleg a zabkását, vagy akár a gyerek tejbegrízét. A Spice Pen segítségével pedig egyedi üzenet, vagy rajz készülhet a reggeli kakaóra, de akár fűszerekből a borsófőzelék tetejére is, ami garantálja, hogy a kis szemünk fénye szívesen megegye a zöldségesebb fogásokat is

hocu.jpg

Kreatív nagymamáknak, a gyerekekkel együtt alkotni vágyó anyukáknak, kis rajztehetségű, de sikerre vágyó apukáknak, és kisebb-nagyobb testvéreknek is tízpontos ajándékötlet.

unnamed.jpg 

Recyclock faliórák

Kiss Balázs, „civilben” építészmérnök, alkotó idejében pedig használt kerékpár alkatrészekből készít csodás faliórákat és egyéb kiegészítőket.

rec.jpg

Egy saját maga által összeszerelt bringa alkatrészeinek ötletes újrafelhasználása indította útjára a márkát, amelyben főként bicikli láncokból, lánctányérokból, de igény esetén akár komplett kerekekből készít  különböző méretű, ötletes és egyedi faliórákat (de akár fülbevalókat, vagy öveket, sőt még sörnyitót is!)

 recy.jpg

Az utolsó csavarig minden a biciklikről kerül az elkészült műalkotásokra, kizárólag újrahasznosított kivitelben. Íme a tökéletes karácsonyi ajándék bringabolondoknak, vagy az egyedi lakáskiegészítők rajongóinak.

 

Marcus Goldson

Marcus Goldson „tiszteletbeli magyar” művész. A kenyai-brit származású (eredetileg szobrásznak készülő) festő-illusztrátor számos magyar magazinnak dolgozott már, a Forbes-tól az Elle-ig. marcus.jpg

Festményein és grafikáin annyi humorral és szeretettel örökíti meg Magyarországot és a tipikus „hungarikumokat”, hogy szinte megelevenedik előttünk a mozgásban levő élet, a jellegzetes pesti alakokkal és ikonikus helyszínekkel. (Marcus már 30 éve Magyarországon él, így alaposan megfigyelte hazánkat és a magyarokat)…

marcuspaint.jpg

Kiállításain rendszeresen megcsodálhatjuk különleges alkotásait, illetve webshopon is beszerezhetünk egy-egy eredeti Marcus Goldsont, sőt, gondosan kiválasztott icipici designboltoktól kezdve egészen a Műcsarnokig sok helyen vásárolhatunk műveiből személyesen, és persze a Wampon is lecsaphatunk egy-egy kedvenc alkotásra.

Íme egy egyedi, vicces és akár befektetésnek is kiváló karácsonyi ajándék, amelyet akár több generáción keresztül is továbbörökíthetünk.

 

Bízom benne, hogy találtatok az ötletek között olyat, ami megtetszhet az anyukátoknak, párotoknak, gyerkőcnek, barátnőtöknek, sőt, akár magatokat is szívesen meglepnétek vele karácsonyra:)

Keressétek, vásároljátok, támogassátok a magyar tervezőket!

Boldog ünnepeket nektek! Eszti

A bejegyzés trackback címe:

https://gatieszter.blog.hu/api/trackback/id/tr5216773412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása