Az irodalom így lehet szexi
Az irodalom így lehet szexi

_ffm0213_2.pngMindannyian emlékszünk a kötelező olvasmányokra, rettegett verselemzésekre, kötelező versmondó versenyekre… Szerencsére felnőtt korunkra általában „kinőjük” az olvasás kötelező jellegét és megszeretjük az irodalmat, és a verseket.

Valahogy így volt ezzel Szabó Erika csodaszép színésznő is, aki szintén később vált az irodalom szerelmesévé és igazi olvasó emberré, „versfalóvá”.

Erikát sokan a Barátok Közt sorozatból ismerhetünk, ...

Szerénység, vidámság és tánc: interjú Vavra Bencével
Szerénység, vidámság és tánc: interjú Vavra Bencével

Szerénység, barátság, vidámság, lazaság és elképesztő tehetség: nagyjából ezekkel a jelzőkkel írhatnám le VavraBencét, éspedig kb fontossági sorrendben.

Gyerekkora óta tudja ő és a környezete is, hogy arany van a torkában, ám semmire nem ment volna szorgalom nélkül: tíz éves kora óta zongorázik, képezi a hangját és énektechnikáját, a debreceni Ady drámatagozatában pedig színészetet is tanult évekig.

Ez utóbbi valamennyit segített neki ahhoz, ...

Miért nagyon fontos, hogy nyáron is adjunk vért?
Miért nagyon fontos, hogy nyáron is adjunk vért?

Miley Cyrusban, Gordon Ramseyben, Jackie Chanben és Jordánia királynőjében egy dolog biztosan közös: mindannyian rendszeres és elkötelezett véradók .

Christiano Ronaldo testén például emiatt nem található egyetlen tetoválás sem, mivel ő is lelkes véradó, varratás  után pedig kb fél évig nem ajánlott vért adományozni.

 

Testsúlyunk mintegy 7%-át teszi ki a vérünk, azaz például egy 85 kilós férfi esetében kb 6 kilogrammnyit. Ha az emberi testben ...

Különleges nászajándékok az esküvők hónapjában
Különleges nászajándékok az esküvők hónapjában

Május hagyományosan az esküvők hónapja, ahol a vendégsereg csillogtathatja kreativitását, a nászajándékok választásánál. Bár a legtöbb pár már kész whishlist-tet küld kb az esküvői meghívóval együtt, mégis illik némi ötletességet és újítást vinni az ajándékozásba.

De mit tegyünk, ha a nyárra minden hónapra jut minimum egy esküvő, ráadásul szeretnénk fenntarthatóan, esetleg magyar alkotók műveivel megoldani az ajándékozást?

Íme három ...

Mesés ékszerek nyár elejére
Mesés ékszerek nyár elejére

„Amit az emberek csak fényes kavicsnak vélnek, abban az ékszerész felismeri a gyémántot.”

Ismerjétek meg Ilyés Juli ékszereit, amelyekben gyémántok konkrétan ugyan nincsenek, ő viszont mindenben megtalálja azt az egyediséget, lehetőséget és szépséget, ami gyönyörűséges ékszereinek készítéséhez inspirálhatja a mindennapok során.

kep1_4.jpg

Juli ráadásul az évek során a kortárs művészetek szinte minden ágában kipróbálta magát, mondhatjuk, hogy ...

Nézz ki jól a játszótéren!
Nézz ki jól a játszótéren!

Nézz ki jól a játszótéren gyerekeddel együtt, úgy, hogy a szetted praktikus, kényelmes és csinos is legyen!

Természetesen magyar designerek segítenek neked ebben:

 

Eszka fashion

Egy színes, vidám, egyedi és környezettudatos márka, vagány, bevállalósabb anyukáknak. Párducmintától a lovacskás kabátig, trópusi minták kavalkádja a pulcsikon és azték takaróra emlékeztető kardigán… vagyis színek, minták minden mennyiségben fenntartható ...

Tavaszi trend: ékszerek betonból
Tavaszi trend: ékszerek betonból

Hideg, kemény, és „elnyűhetetlen”: a betonról általában elsőként eszünkbe jutó tulajdonságok. Nem éppen egy-egy finom, nőies ékszer képe ugrik be elsőként, ha erre a kemény és „férfias” anyagra gondolunk.

Manapság azonban a beton kifejezetten divatos alapanyaggá vált: készülnek belőle az építészeti elemek mellett- dísztárgyak, lakberendezési tárgyak, de akár virágkaspók, borosdugók, sőt, például tojástartó  és sakktáblák is.

Az ...

Vedd magadra Budapestet!
Vedd magadra Budapestet!

2022-ben ünnepelheti 15. születésnapját az ízig-vérig magyar márka, a Camou.

Fehér Beatrix műalkotásszámba menő kollekciói, a ruháira szitázott jellegzetes fotókkal egyedi univerzumot teremtő Camou darabjai igazi krosszművészeti remekek. A divat, művészet és fotográfia csodás fúziója valósul meg minden egyes Camou ruhán, vagy táskán: női és férfi ruhák, kiegészítők, sportosan elegáns városi outfitek dekoratív és funkcionális megjelenítése.

A ...

Fresh Viki: anyaságról, playback-botrányról, címlapokról és az arany középútról
Fresh Viki: anyaságról, playback-botrányról, címlapokról és az arany középútról

Az ország egyik legsikeresebb lányegyüttesében énekelt és magazinok címlapjain pózolt – a nagyközönség számára nagyjából ennyi, amit Gyulai Vikiből, azaz "Fresh-Vikiből" megismertek az évek alatt.

Persze ennél Viki sokkal, de sokkal több: csodás anyuka, szuperkedves személyiség, aki falja a könyveket, és maga is nagyszerűen főz:), keni-vágja a magyar divattervezők legújabb kollekcióit és  mindenben az arany középutat keresi.

Nézd meg a videót, ha ...

Hollywoodi sztárok öltöztetőjéből ruhadesigner
Hollywoodi sztárok öltöztetőjéből ruhadesigner

Cynthi , azaz Cheikh Asaad Cynthia bár nem a divatszakmában kezdte a karrierjét, egy nagyon sikeres „civil” szakmát és az IBM cégcsoport kényelmes multivilágát örömmel hagyta el a divat kedvéért.

Génjeiben hordozza a divat és a színház szeretetét: egy hibátlan ízlésű anyuka és egy színész nagypapa előre meghatározta a későbbi karrierútját. Már gyerekkorában rengeteg időt töltött a színházban, ahol különösen a jelmezek és a varroda világa ...

süti beállítások módosítása