Valentin-napi ajándékötletek, férfiaknak

Valentin-nap közeledtével kezdenek elárasztani mindent a szívecskék, lufik (és persze a szívecskés lufik), bonbonok és virágok. Egyre nő a nyomás, hogy erre az ünnepre is tökéletes ajándékot adjunk.

Persze nem muszáj „kötelezően” ajándékozni, de ha már így „hivatalosan” is megünnepelhetjük a szerelmet és szerencsés esetben amúgy is szívesen megajándékozzuk életünk párját, akkor miért ne?

Idén viszont megpróbálhatunk túllépni a megszokott csoki-plüss kombón és egy kis kreativitással igazán különleges meglepetéssel kényeztethetjük párunkat.

Íme pár ötletes férfiajándék inspiráció, egytől egyig magyar designerektől:

 

Wood4you

A vagány tervezőpáros, Fodor Zsolt és Jánosi Krisztián fából készíti szemüvegeit és óráit környezettudatos, trendi és jóízlésű fiatalok (és örökké fiatalok) számára.

wood3.jpg

Optikai keretek, napszemüvegek, női, férfi és uniszex karórák készülnek a fiúk tervezőasztalán, sőt, a kivitelezés is szinte teljesen kettőjük feladata.

A szemüvegek felépítése a gördeszkákhoz hasonlatos: egy-egy keret sok vékony farétegből áll össze, ez adja rugalmasságát és egyben masszív felépítését is. A keretek gondosan összeválogatott fafajtákból állnak: juhar, tölgy, fenyő, és egzotikus fafajták valamelyikéből készülnek, míg a köztes rétegek dióból. A rétegek közül néhány az esztétikát szolgálja, egyes rétegek pedig a megfelelő rugalmasságért felelnek.

wood4.jpg

A fa természetes viselet, amely mindig elegáns, időtálló és stílusos. Viselője magán hordozza a környezettudatosság és az egyediség érzetét.

wood1.jpg

A fiúk a szezonális kollekciók készítése helyett előnyben részesítik a pár hetenként felbukkanó újdonságokat (amelyeket izgalommal lehet vadászni a webshopon és a designvásárokon, például a Wampon).  Pandémiamentes időkben évente legalább kétszer útra kelnek és a milánói és párizsi világkiállításon inspirálódnak a legújabb formákról, trendekről, irányzatokról. Szükségük van a folyamatos alkotásra: ahogy a divat diktálja, úgy jelennek meg az újabb és újabb darabok a wood4you választékában.

wood2.jpg

 

Mágikus kert floráriumok

„Szerelempáfrány”, amit még locsolni sem kell? Íme a florárium, a tökéletes megoldás feledékeny növényimádók számára.

Valójában egy szép üvegbe zárt minikertről van szó, amely úgy van megtervezve, hogy azonos környezeti igényű növények kerüljenek bele. Mini ökoszisztéma, üvegedényben, vázában, esetleg gömbakváriumban.

flor3.jpg

Ilyen mesés „asztali kiskerteket” ajándékozhatunk életünk párjának a Wampról Muhari Rita jóvoltából, aki a Mágikus Kert floráriumok kitalálója és készítője. Rita több, mint tíz éve készít palackkerteket, mivel küldetésének tartotta és tartja a gyönyörű, élő és folyamatosan változó alkotások létrehozását. 2016-os alapítása óta a Mágikus kert (amely Magyarország első florárium manufaktúrája) több ezer floráriumot készített már, több ezer embernek okozva örömet. 

flor2.jpg

Specialitásuk a szűk szájú üvegek beültetése. Szinte csak olyan üvegeket használnak, amikbe lehetetlen kézzel belenyúlni. A növények apró lyukon keresztül kerülnek az üvegbe és a növények művészi kompozíciója is az üvegen belül kerül kialakításra, ami sok-sok gyakorlást és kézügyességet igénylő feladat.

flor4.jpg

A minikert elkészítése általában 1-2 óráig tart, majd fény alá helyezve Rita asztalán marad minden egyes darab és a mester akár hetekig is rendezgeti a kompozícióit, ha eszébe jut egy-egy még tökéletesebb elrendezés.

Azt pedig már említeni sem kell, hogy Rita és csapatának szívügye az újrahasznosítás: bolhapiacoktól a vintage design vásárokon keresztül vadásszák a szebbnél szebb üvegeket és palackokat, de például a mostani kollekció összes darabja az Állatorvosi Egyetemtől érkezett.

flor1.jpg

 

Nebouxii

Nebouxii, azaz a zoknirajongók márkája.

Hogy Valentin-napra ajándékba zoknit? Még mielőtt ásítva továbbkattintanátok, hallgassátok meg a zseniális ötletet: a Nebouxii a Monyo Brewing kézműves sörmárkával együttműködésben egy zokni-sör ajéndékkombinációt alkotott, ami viszont így már kb minden pasi álma.

ne1.jpg

”Köszönet az inspirációkért a színtévesztő tesóknak, akik mindig felemás zoknikat vettek fel, a barátoknak, akiknek karácsonyra nem lehetett ajándékot venni, és a rengeteg színes egyéniségnek Budapest utcáiról”- így a márka mottója. Az alapító és alkotó, Eszter valóban a színtévesztő testvérétől vette az inspirációt: így a A Nebouxii  darabjai általában giga színesek, élénk mintásak, a kollekciók minden egyes párja pedig felemás: a jobb és a bal zokni mintája, bár tökéletes összhangban van, mégis eltér egymástól, kiegészíti, folytatja a másikat.

ne2.jpg

A férfiak általában szeretik a hasznos ajándékokat, ha pedig egy kézműves sörritkaság is „jár” az ajándékba, hát valószínűleg nem fognak megsértődni.

ne3.jpg

A zoknik ultramenők, viccesek, egy csöppet sem szokványosak, és természetesen 100%ban magyar gyártásban, kizárólag pamutfonálból készülnek. Sőt, a készítők számára fontos ügyeket, a Madártani Egyesület munkájának támogatásától kezdve az óceánok élővilágának fennmaradását segítő alapítványig a profit egy részével, vásárlásaink segítségével direkt módon, anyagilag is támogatják.

ne4.jpg

 

Cornides

Manapság, amikor a férfiak nagy része legalább annyira jól főz, mint élete párja, a konyhai kütyükre és persze  a dekorációkra is óriási lett a kereslet.

A pandémia alatt pedig ez csak hatványozódott: lelkes házi séfek sütötték a kenyeret és készítették az ebédet, egyre kreatívabb módon, egyre kreatívabb eszközökkel.

A Cornides zseniális kenyérruhái, asztalterítői, sőt, bevásárláshoz használt egyedi pamutzsákjai mind egyesével, kézzel készített, igazi különlegességek.

cor5.jpg

Íme, az igazi szerelemprojekt: a vállalkozó házaspár, Cornides Ági férjével, Zsolttal közösen alkotja a természet inspirálta egyedi textil- és papírtermékeit.

A főváros zajától ténylegesen elvonulva, Badacsonytomajon a természettel összhangban élnek és készítik alkotásaikat.

cor4.jpg

A rajztanárként diplomázott Ági a babázással GYES- en töltött évek után logikusan a grafika és rajz általi önkifejezésre vágyott. Még a főiskolán beleszeretett a szitanyomtatás technikájába, így végül a textilt választotta, mint alapanyagot: a nagypapától örökölt régi szitakerekeket felhasználva kezdett kenyértartó zsákokra, asztalterítőkre, táskákra nyomtatni –természetesen saját tervezésű- mintákat.

cor3.jpg

Férjével a munka és magánélet összefonódása harmonikus egységet eredményezett. Tökéletesen kiegészítik egymást a feladatokban is: az eredetileg fotós Zsolt éppúgy részt vesz a minták kitalálásában és rajzolásában, sőt még a szitázásban is, ahogy mára már Ági is a fotózásban. Sőt, a közös alkotásba három kislányukat is bevonták: amikor a gyerekeknek szükség van egy-egy új tornazsákra, vagy ruhára, akkor az Ági által megvarrt darabokra a lányok kedvükre rányomdázhatnak valamilyen mintát.

cor2.jpg

A családi egység harmóniáját és pozitív energiáit otthonunkba is átvihetjük, főleg ha a szerelmes és szeretetteljes Valentin-napra ajándékozunk szerelmünknek (vagy akár apukánknak, fiútesónknak) egy-egy szépséges Cornidest.

cor1.jpg

Remélem, sikerült inspirálnom Titeket néhány különleges Valentin-napi ajándékötlettel.

Támogassátok a magyar designereket és kényeztessétek a teremtés koronáit Valentin-napon és az év többi 364 napján is:)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gatieszter.blog.hu/api/trackback/id/tr6217376318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása