Télűző gasztroélmények magyar márkáktól

Rózsa libamájjal, csipkés csoki, vagy éppen a nagyi almáspitéje minden molekulájában újraalkotva... 

Íme néhány ínycsiklandó gasztroötlet, ha tél végén a nullára vágott vitaminraktárakat igazi, szuperfinom, különleges esetleg neadjisten egészséges ételekkel töltenétek fel, bónusznak pedig egy kis extra boldogsághormon!

 

Rózsavilág

Azaz „talád meg a számodra fontos rózsát”!

Tudtad, hogy a rózsa vonzereje nemcsak a szépségében és az illatában rejlik? Hiszen a rózsa nem csak szép és illatos, de a magas gasztronómiában a különleges ízek harmóniáját is elhozza nekünk, ráadásul afrodiziákum és az egészség forrása is!

img_1947.jpg

A Rózsavilág Gasztronómiában édes, sós, pikáns és natúr rózsa ízeket találsz. Száz százalékosan tisztán magyar rózsasziromból készült prémium szirupok és szószok, amelyek nem csak a desszerteket egészítik ki csodásan, hanem akár a magyar konyha tradicionális (vagy éppen újragondolt) kedvenc fogásait is: csirkemell, gomba, padlizsán, füge,  libamáj, sajtok –tökéletesen házasíthatók a márka rózsalekvárjaival és rózsachutney-jaival.

rozsa2.jpg

Élőben maguk a termelők árulják különleges portékáikat a WAMP művészpiacon (a legközelebbi febr. 13.-án várható a Bálnában). A márka tulajdonosai a meseszép és extra termékek mellett szívesen ellátnak minket különleges receptekkel, konyhai trükkökkel, új ízkombinációkkal, de ha rendezvényeket, vagy éppen az esküvőnket szeretnénk megszervezni, különleges vacsoraestek rendezésében is együttműködnek éttermekkel, rendezvényhelyszínekkel.

rozsa3.jpg

 

Fabric csokoládé

 

Gyönyörű táblás csokik, csodás bonbonok, mesés drazsék, rafinált forrócsokik. Nem csodálom, ha innentől egy tábla csokival a kezedben olvasol tovább, kedves Olvasóm!

fabric1.jpg

A csokikészítést csúcsdesign formatervezéssel ötvöző FABRIC csoki Szeleczky-Takács Viktória gyönyörű „gyermeke”. A csomagolásuk egy-egy műalkotás, Swarovski-kristályoktól csodás tailor-made szalagokig minden egyes táblán különleges kiegészítőket találunk, de persze a valódi (íz)élmény belül vár...

Viki és csapata legnagyobb erősségének azt tartja, hogy képesek megtalálni és beszerezni az összes alapanyagot, éspedig azok legjobb származási helyéről. Madagaszkár, Sambriano-völgy, Ecuador, Mexikó, vagy akár London és Hamburg… a kakaóbabtól a gyümölcsökön át a felhasznált füstölt tengeri sóig minden a lehető legjobb termőhelyről érkezik, majd 100 %-ban kézi készítést követően változik át mesés édességekké.

fabric2.jpg

Nem csoda, hogy a manufaktúra tízéves működése során már nem kevesebb, mint 27 különböző díjat gyűjtött a a világ legnehezebb csokiversenyein, az Academy of Chocolate Awards mellett az International Chocolate Awardson és a Great Taste Awardson.

 

Bruberi coffee

 

Messziről érezhető isteni kávéillat, némi csokival turbózva… ha ilyesmit érzünk, pavlovi reflexszel rögtön tudjuk, hogy valószínűleg nem vagyunk messze a Burberi kávézótól!

A Vérhalom-térnél (a Széll Kálmán tér közelében) található Bruberi saját pörkölésű kávéival, ínycsiklandó pitéivel és minimum háromféle forrócsokijával minden alkalommal elvarázsolja a Wamp közönségét.

bruberi2.jpg

Hiányzik a nagyi almás pitéje? Íme újraalkotva, minden molekulájában. "Csak" egy hagyományos reggeire vágysz? Próbáld a tökéletes kakaóscsigát (akár teljes kiőrlésűen) mi mással, egy bögre forró kakaóval!

És bár Brazíliába, Kenyába, vagy éppen Hondurasba 3d-ben sajnos még a szuper jó fej baristák sem tudnak elrepíteni minket, a zölden érkezett és saját pörkölőgépben minden héten frissen pörkölt, csúcsminőségű kávékat zacsikba zárva hazavihetjük, ha rendszeresen szeretnénk újraélni a tízpontos kávéélményt.

bruberi3.jpg

 

Chili Hungária Manufaktúra

Az már csak természetes, hogy a kabai manufaktúra csilijeinek csomagolása annyira szép, hogy szinte nem is fontos, hogy mi van a pici üvegcsékben, csak gyönyörködhessünk bennük… az izgalmas tartalom viszont esetükben legalább annyira megnyerő, mint a forma!

A szimpatikus házaspár manufaktúrájában kizárólag a saját kertészetükben nevelt (akár 30-35 fajta) zöldségeket dolgozza fel, minden elemében kézzel készített finom és különleges termékekké.

header.jpgTüzes mennykő, vagy éppen a füstös gőzmozdonyról elnevezett 424, esetleg Attila, az Isten ostora… az elnevezések mind hungarikum besorolásért kiáltanak (méltóbb helye lenne Chiliéknek a hungarikumok között, mint pár manapság agyonhájpolt márkának), de vajon milyenek az ízek?

Nos, ezt mindenkinek a saját megítélésére bízom, de az biztos, hogy nehéz dolgunk nem lesz, mivel az édesebb, nem csípős, vagy éppen az abszolút különleges ízvilágú chiliszószoktól egészen a salátákra való olajokig rengeteg ínycsiklandó tesztelnivalót találunk a Chili Hungária kínálatában.

csili.jpg

Javíthatatlan chilirajongók és hobbikertészek pedig még a féltett chilipalánták otthoni  neveléséhez és gondozásához is kaphatnak tanácsokat a díjnyertes „chilisektől”.

 

Gasztrokalandokra fel!

Írjátok meg, ha valamelyiket próbáltátok, vagy ha új, izgalmas gasztroélményeket, esetleg szuper, új kávézókat ajánlanátok...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gatieszter.blog.hu/api/trackback/id/tr2416816024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása