Tavaszvárás gyönyörű formákba öntve: magyar táskatervezők újdonságai

A táska része a mindennapjainknak és természetesen kulcseleme egy nő gardróbjának. Míg a hölgyek egy része cipőmániás, addig másik, legalább olyan nagy részük a táskák örök imádója.

Néha az egész életünket benne hordjuk, máskor elég, ha csak egy rúzs és egy hitelkártya fér bele… De a női táska nem csak egy teherhordozó eszköz: önkifejezés és egyben öltözékünk megkoronázása.

Íme három csodás tervező gyönyörűséges és trendi tavaszváró alkotásai:

Agneskovacs

A letisztult luxus királynője.

Ági többgenerációs bőrműves családból származik, és „közkívánatra”, azaz válaszul a táskái iránt mutatkozó érdeklődésre, már a MOME hallgatójaként megalapította márkáját.

ag2.jpg

Az AGNESKOVACS kifinomult eleganciája a forma tisztaságában, minden felesleges részlet elhagyásával valósul meg. Innovatív designmegoldásait az Ági által kidolgozott és folyamatosan újragondolt kialakítási technika nyújtja; minden esetben egyetlen lapból hajlítások és hajtások váltakozásával készül el a kevés varrással rögzített végső forma, amely emeli a tárgyak értékét és időtállóságát.

ag1.jpg

Puritán luxusát újító designmegoldások teszik figyelemfelkeltővé. A geometrikus vonalvezetéshez mindig natúr, illetve finom színárnyalatok társulnak mértékletességet sugallva. A táskák és kiegészítők ikonikus karakterét a skandináv minimalizmusnak, a francia sikknek, a japán arányok precizitásának és az olasz bőr gazdagságának harmóniája határozza meg. A tervezési folyamathoz az urbánus közeg, a modern design és a természeti struktúrák nyújtanak inspirációt, az eredmény pedig gondosan elkészített, stílusos darabokban valósul meg.

ag3.jpg

Munkáit több elismerés is érte itthon, a Gombold újra! pályázaton 2013-ban a legjobb fiatal kiegészítőtervező díját nyerte el, majd 2015-ben elnyerte a Kozma Lajos ösztöndíjat.

ag4.jpg

 

ByBegovics

Bernadett hároméves kora óta biztos benne, hogy divattal szeretne foglalkozni. A gimnázium alatt viszont már azt is megfogalmazta, hogy főként a kiegészítőtervezést találja izgalmasnak, még a ruháknál is izgalmasabbnak. Itt szeretett bele a bőrbe, és már ekkor biztos lett abban, hogy a minőségi bőr lesz az ő alapanyaga.

beg2.jpg

Ilyen bevezető után nem meglepő, hogy egyenes út vezetett számára a MOMÉra (bár igaz, hogy még a textiltervező szakra). 2019-ben pedig megalapította szerelemmárkáját, a ByBegovics brandet.

Az egyedi és praktikus táskák két fő koncepciója az átgondolt,  könnyen használható belső kialakítás és a funkcionális díszítés, amely a hagyományos, magyar zsinórozásból inspirálódott. A zsinórozás kétdimenziós mintáját azonban Bernadett 3 d-be alakította és egyben funkciót is adott neki.

beg3.jpg

Minden táskán olyan részeken fut az extra dekoráció, ahol amellett, hogy hangsúlyt kap, szükség van rá a táska összeállításához is. Ezen túlmenően abszolút egyedivé teszi a ByBegovics termékeit.

beg4.jpg

 

Zsofihidasi

Zsófi a MOME struktúratervező szakán végzett, emellett Kossuth Lajos ösztöndíjjal is rendelkezik. 2014-ben alapította márkáját.

hid1.jpg

Gyerekkorától kezdve lételeme az alkotás, a festés, rajzolás csakúgy, mint szépséges táskáinak megálmodása. Érdeklődése fókuszában mindig az anyag és az anyagmegmunkálás lehetőségei álltak, egyedi, anyagközpontú látásmódját kollekcióiban is megjeleníti. A márka stílusa letisztult, intuitív és költői. Design filozófiáját a kreativitás határozza meg. Az érzelmi koncepció és innováció egy folyamatosan fejlődő divatvízión keresztül szűrődik meg. Zsófi inspirációit általában utazásaiból meríti, illetve sokszor maga az adott anyag ad ihletet egész kollekciókhoz. A design mellett Zsófi rajong a kortárs képzőművészetért, és újabban a kerámiákért:)

hid2.jpg

A ZSOFIHIDASI márka kollekcióira a koncepcionalitás jellemző. Minden egyes kollekció alapját egy-egy textiltechnika alkotja, ez a technika jelenik meg egyéni átírással a termékekben.
hid4.jpg

 

Remélem, sikerült egy kis inspirációt nyújtanom a letisztult, az egyedi és az elegáns stílus kedvelőinek is.

Akár ajándékba, akár „csak” egy tavaszi frissítéshez keresnétek csodás újdonságokat, a designerek gyönyörű termékeiből biztosan megtaláljátok gardróbotok és a tavasz tökéletes új kedvencét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gatieszter.blog.hu/api/trackback/id/tr217683710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása