Hollywoodi sztárok öltöztetőjéből ruhadesigner

Cynthi, azaz Cheikh Asaad Cynthia bár nem a divatszakmában kezdte a karrierjét, egy nagyon sikeres „civil” szakmát és az IBM cégcsoport kényelmes multivilágát örömmel hagyta el a divat kedvéért.

Génjeiben hordozza a divat és a színház szeretetét: egy hibátlan ízlésű anyuka és egy színész nagypapa előre meghatározta a későbbi karrierútját. Már gyerekkorában rengeteg időt töltött a színházban, ahol különösen a jelmezek és a varroda világa varázsolta el. Ez a rajongás az IBM-es vargabetű után végül hollywoodi produkciókig repítette:  jelenleg öltöztetőként a legnagyobb kasszasiker filmek és sorozatok stábjában dolgozik, szinte egy szabad perce sincs, hiszen a produkciók „kézről kézre” adják.

Kívülállók szinte csak annyit látnak ebből a mega-sikeres karrierből, hogy Cynthi vagy Omar Syt, vagy éppen Jeremy Ironst, esetleg Mila Kunist öltözteti, vagy reggelenként Antonio Banderassal paso doblét táncol, Lea Seydoux pedig elkéri az egyik általa tervezett ruhát.

Ám a siker persze neki sem jött ingyen: a munka mellett a Werk Akadémiát elvégezve rengeteg gyakorlatot szerzett, az ottani tanárok asszisztenseként. Stylistként évekig, heti 6 napon át, általában reggel 5 és délután 6-7 óra között Cynthit valamelyik forgatáson, vagy éppen fotóstúdióban találhattuk. Megszokott látvány volt, ahogy hajnali 5 óra körül biciklivel (!) cipeli az óriás Ikeás zsákokat valamelyik filmes, vagy fotós produkcióra.

A fotózások és videoklipek után pedig egyre több magyar filmbe hívták stylistkodni. Nem lennék meglepődve, ha a hollywoodi filmek stábjának szamárlétráján jelenleg rakétasebességgel száguldó Cynthit Oscar-díjas jelmeztervezőként látnánk viszont pár év múlva!

cyn2.png

Addigis, hogy a forgatások között eltelő időt (ez esetenként akár néhány hét is lehet, amely Cynthinél már elvonási tüneteket okoz) hasznosan töltse, mindössze pár hónap alatt összedobott egy szuperegyedi és persze stílusos, karakteres divatmárkát.

A Simply Cynthi márka a bevállalós, urbánus lányok és nők márkája, akik az extrát, egyedit, sokoldalúan variálhatót és az időtálló kedvenceket keresik. Színek kavalkádja, extra szabások, hibrid megoldások és különleges kiegészítők alkotják kollekcióit.

img_6658.JPG

 „A legjobb divatbemutatók az utcán kelnek életre nap mint nap” –idézi Bill Cunningham-et, a The New York Times világhírű fotósát Cynthi- „Én is ezt vallom. Inspirációt abszolút a street style-ból merítek, amely manapság már szinte ugyanolyan fontos és figyelemmel kísért jelenség, mint a legnagyobb divatházak bemutatói.

Szeretnétek néhány fotót és „backstage-titkot” is látni a kollekcióból? Meghallgatni Cynthi sztorijait az Inferno, a Trónok harca, vagy éppen a Feleségem története produkciók nehézségeiről és szépségeiről?  Vagy velünk együtt megfejtenétek a siker titkát?

Nézzétek meg a Zoé showroomban rögzített beszélgetésünket, ahol Cynthi ruhái jelenleg megtalálhatók.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gatieszter.blog.hu/api/trackback/id/tr6717787340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása